Csatlakozott: 2008. 03. 14. Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: Bp
Elküldve: 2010. július 20., 10:03 Hozzászólás témája:
LevAbalkin írta:
Jó ötlet ez a DVD melléklet, kár, hogy sem a nindzsaháborús filmek nem kötnek le (így hirtelen kivétel: Kuroszava Akira, Takeshi Kitano), sem pedig a szükséges sznobéria nélkül nézhetetlen szuperhősös+énekes táncos indiai (=gátlástalan nyúlás+röhejes akciójelenetek, lásd ZSkat. blog) filmek. (Mondom ezt úgy persze, hogy egyiket sem láttam...)
Simán megvenném, ha valami koncepció mentén (pl. sci-fi filmtörténet), rendezői- vagy egyéb sorozatot alkotva mellékelnék a filmeket. Évente 12 sci-fi film, az pár év alatt komoly gyüjtemény, kényelmesen! Azt se bánnám, ha jogdíjak megy egyéb okok miatt kicsit drágább lenne.
Hogy a Belga lemezről már ne is beszéjek.
Szóval, jó dolog ez a melléklet, már ha illeszkedik laphoz.Mert ennyi erővel lehetne benne szabásminta is.
Az augusztusi valóban SF lesz. _________________ "A heg nem sérülés. A heg maga a gyógyulás."
China Miéville
Elküldve: 2010. július 18., 11:35 Hozzászólás témája:
Jó ötlet ez a DVD melléklet, kár, hogy sem a nindzsaháborús filmek nem kötnek le (így hirtelen kivétel: Kuroszava Akira, Takeshi Kitano), sem pedig a szükséges sznobéria nélkül nézhetetlen szuperhősös+énekes táncos indiai (=gátlástalan nyúlás+röhejes akciójelenetek, lásd ZSkat. blog) filmek. (Mondom ezt úgy persze, hogy egyiket sem láttam...)
Simán megvenném, ha valami koncepció mentén (pl. sci-fi filmtörténet), rendezői- vagy egyéb sorozatot alkotva mellékelnék a filmeket. Évente 12 sci-fi film, az pár év alatt komoly gyüjtemény, kényelmesen! Azt se bánnám, ha jogdíjak megy egyéb okok miatt kicsit drágább lenne.
Hogy a Belga lemezről már ne is beszéjek.
Szóval, jó dolog ez a melléklet, már ha illeszkedik laphoz.Mert ennyi erővel lehetne benne szabásminta is.
Elküldve: 2009. október 8., 16:18 Hozzászólás témája:
Most olvastam el az októberi Galaktikát, nem kritizálok, de Benford Anomáliáinak fordítása elég fájdalmasra sikerült. Több asztalossal, időssel, fiatallal is dolgozattunk már, és van egy, aki a barátunk is, ezért merem kijelenteni, hogy nálunk az asztalosok, plánem a műbútorasztalosok nem így beszélnek. Lehet, hogy Angliában igen, hiszen ott több rétegre van széthúzódva a lakosság, de nálunk hála az égnek(?), nem ilyen primitíven beszélnek. Persze nem mindig könnyű a forrásnyelv beszélőinek stílusát hitelesen visszadni a célnyelven, de ez a sok suksükölés zavaró volt.
Benford tudós létére egyébként is elég kacifántos mondatokat alkalmaz a tudományos magyarázatokhoz, elképzelem, hogy a fordítónak, Sarkadi Zsuzsannának időnként milyen nehéz lehetett értelmet varázsolni a fizikus-író verbális óriáskígyóiba...
De a novella tetszett.
Csatlakozott: 2004. 06. 29. Hozzászólások: 678 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2009. október 6., 09:48 Hozzászólás témája:
Kitűnő ötlet a King-Hele cikk fordítása, lehet folytatni Azonban annak kevésbé örültem, hogy a jegyzetek lemaradtak, míg a fordításban van 4, addig az eredeti már 21-nél jár. Félek tőle, hogy a továbbiakban is marad ez az arány...
Másrészt ha már van 4 jegyzet, miért pont a bibliai idézetet kellett jegyzetelni, amit mindenki egy perc alatt megtalálna a neten? Ugyanakkor nyoma sincs annak, hogy pl. az i.e. 1809-ből származó kínai leírás honnan származik (az eredeti szerint egy D. W. R. McKinley Meteor Science and Engineering c. könyvéből, tehát csak sokadkézből ). _________________ Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
Elküldve: 2009. szeptember 15., 21:20 Hozzászólás témája:
(Sőt, ha megnézed a borítót, még ez a "valószínűleg" szó is fölösleges.) _________________ And you, O my brothers, remember sometimes thy little kollarik that was. Amen. And all that cal.
Elküldve: 2009. szeptember 15., 18:51 Hozzászólás témája:
A Lakott sziget után nem a Kétszázadiknak kéne megjelenni??? Szerintem, ha jó a Galaktikás lista, akkor lehet, hogy én nem tudok számolni. Nálam 199 után 200 jön! /Már előkészületben a Bram Stoker könyv, a Kétszázadikról ilyen értesítésre nem emlékszem, pedig a kettő közül csak az érdekel! Ráadásul Stoker nem is igazán nagy durranás, a Drakula alapján!/
Elküldve: 2009. szeptember 11., 14:31 Hozzászólás témája:
Nálam megoldották, egy szép árcédulát ragasztottak rá, egyelőre még hezitálok, hogy így rondább-e, vagy úgy, ha lekaparom a fényes felületről... _________________ --------------------------------
http://omagyar.blog.hu
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban